Tullhantering

Silent Transport bistår med tullhantering och andra tjänster kring import och export av era varor. Vi erbjuder en noggrann och proaktiv tjänst som bidrar till att skapa en smidig och pålitlig process.

I våra tjänster till tredje land ingår tullhanteringen som standard.

Att vara väl förberedd är nyckeln till en okomplicerad tullhantering.

Det minskar inte bara risken för problem utan gör också processen både enklare och mer effektiv.

Att vara väl förberedd kan bl.a. innebära att ha all dokumentation i ordning, exempelvis fakturor, ursprungsintyg och andra relevanta handlingar.

Tullhantering-skylt

Nedan finns några nyttiga tips och länkar

EORI

EORI-nummer behövs när en tulldeklaration för import från eller export till land utanför EU ska lämnas eller vid annan tullrelaterad verksamhet, som till exempel att ansöka om ett tillstånd.

Läs mer

Klassificering av varukod

När du ska handla med en vara behöver den varan ha en varukod. Du ger din vara rätt varukod genom att klassificera den i Tulltaxan.

Läs mer

Styrkande handlingar vid export

Styrkande handlingar är handlingar som styrker uppgifter som du lämnar i en tulldeklaration. Du måste kunna visa upp styrkande handlingar om Tullverket begär det.

Läs mer

Styrkande handlingar vid import

Styrkande handlingar är de handlingar som styrker uppgifter som du lämnar i en tulldeklaration. Du som deklarerar varor som du importerar från ett land utanför EU måste kunna visa upp styrkande handlingar om Tullverket begär det.

Läs mer

Håll dig uppdaterad med nyheter från Tullverket

Engelsk flag
EN
Tysk flag
SV